Orestes

  • 15 maart 2019
    20.15-22.00u
  • 16 maart 2019
    20.15-22.00u
  • 17 maart 2019
    14.15-16.00u

U kent dit Griekse verhaal misschien wel: een zoon vermoordt zijn moeder, nadat zij overspel heeft gepleegd. Hij wordt vervolgens getergd door wraakgodinnen uit een andere wereld en door de gewone stervelingen veroordeeld tot de dood. Dat is een tragedie, toch? Theatergroep Drijfzand speelt dit jaar het verhaal van Orestes, maar mét een verrassende twist.

Het Griekse drama Orestes werd geschreven door Euripides. En inderdaad, alle ingrediënten voor dramatisch epos zijn aanwezig: een held (of juist niet?), zijn kwaadaardig-lieftallige zuster, boze mannen, een Olympische God en razende Furiën. Orestes wordt heen en weer gekaatst tussen lot, bestemming, wet en wanhoop. Maar op het eind klinkt de opmerking: “wat een komedie!”.

Want is Orestes wel een tragedie? Alle ingrediënten voor een komedie zijn óók aanwezig: een rappende koning, een hilarische slaaf, een heupwiegende Helena en wraakgodinnen die als furieuze kopzorgen de draak steken met Orestes’ heldhaftigheid. Hoe het eindigt? Dat kunt u in maart 2019 zien op twee verschillende locaties in Rotterdam. Nieuwsgierig geworden naar deze unieke theaterervaring? Reserveer dan tijdig een goede stoel in het ‘Theatron’.

Spel: Sjoerd Wortelboer; Anja Beverwijk; Eric Heugens; Stella Zwaan; Eric van Poederooijen; Bertram Burggraaf; Jolijn van Keulen; Liselore Suur, Hester Eekhof, Sylvia van Eijnatten; Jacques Börger; Piet Hein van Gilse

Regie: Gerard van Rijnstra – Productie: Edith Hazebroek, Drijfzand Theaterproducties

Heb je ook een agenda item dat je wilt plaatsen?

De link hieronder opent een formulier waarmee je je gegevens op kunt sturen. Hiervoor is een Google-account nodig. Als je dit niet hebt, neem dan contact met ons op via info@theaternetwerkrotterdam.nl.

Open agenda-formulier