Beneden de Rivieren

  • 29 maart 2019

Het Nieuw Capels Toneel speelt: “Beneden de Rivieren” Een prachtig stuk met een overweldigende goede tekst van schrijver en acteur; Ger Thijs.

Als de vader plotseling sterft, lijkt het de kinderen een goed idee om zijn as te verstrooien op “de wei“, een grote tuin in hun geboortedorp in Zuid-Limburg. Daar bracht vader na zijn pensioen het liefst zijn dagen door. De zoon komt helemaal uit het Noorden van het land om die taak te verrichten.

Zo gauw hij de urn opent, verschijnt de vader. Zij hebben pas dan het gesprek dat ze bij zijn leven niet konden hebben; over alles wat ze gedeeld en niet gedeeld hebben. Hun woordenwisseling komt steeds weer terug bij de aarde, deze tuin die altijd in de familie is geweest. Wie is teleurgesteld en waarom? De ontmoeting is een afrekening en een poging tot verzoening. Of het daar ook daadwerkelijk van komt? Alles komt in ieder geval aan de orde. Ouderliefde, verwijten, vaderlijke eisen, verlangens, schuld en schuldgevoel, de urn raakt leeg, de vader wordt steeds ijler. De as is op, een nieuw leven kan beginnen. “ Beneden de rivieren “ is verpakt in een dosis humor. Het is een herkenbaar, grimmig en een ontroerend relaas over een zoon en zijn vader.

Wij spelen op de volgende data:

  • 29 maart, 30 maart, 31 maart (matinee), 5 april, 6 april, 7 april (matinee), 12 april, 13 april

Heb je ook een agenda item dat je wilt plaatsen?

De link hieronder opent een formulier waarmee je je gegevens op kunt sturen. Hiervoor is een Google-account nodig. Als je dit niet hebt, neem dan contact met ons op via info@theaternetwerkrotterdam.nl.

Open agenda-formulier