Over ons

Wat is TheaterNetwerk Rotterdam?

Theater Netwerk Rotterdam, beter bekend als TNR, is dé netwerkorganisatie voor theaterliefhebbers. We versterken al meer dan 50 jaar het plezier, de kwaliteit en mogelijkheden van amateurtheater in Rotterdam door het organiseren van theater gerelateerde activiteiten zoals workshops, talkshows en festivals. Daarnaast zorgen we ook simpelweg ervoor dat theaterliefhebbers elkaar zowel on- als offline weten te vinden.

Vanuit verzamelgebouw De Kroon werken we met een klein enthousiast team. Wanda Meeuws doet de artistieke coördinatie en Anouk de Riet de zakelijke. Daarachter hebben we nog een actief bestuur staan, van wie een aantal zelf ook weleens op de planken staan!

Wat doet TNR nou eigenlijk?

Deelnemers aan onze activiteiten voelen zich door ons gestimuleerd in hun ambities. We verbinden de amateurs met professionals, maar ook makers met spelers en spelers met publiek. We zijn betrokken en helpen hen hun weg in Rotterdam makkelijker te vinden, zichzelf te ontwikkelen en activiteiten te realiseren en/of bij te wonen.

We zijn bij TNR ervan overtuigd dat de wereld van amateurtheater kleurrijk, vibrerend en leuk is! Samen met de ambitieuze amateurs en vele samenwerkingspartners zorgen we ervoor dat steeds meer mensen nieuwsgierig worden en de diversiteit van theater gaan ontdekken.

SAMENSPRAAK:
We organiseren meermaals per jaar netwerkmeetings voor spelers en makers.

WORKSHOPS:
TNR biedt meerdere workshops/masterclasses per jaar voor de ambitieuze amateur. Deze zijn (bijna) gratis en vinden plaats door de hele stad.

FESTIVALS:
Het MADE-Jongerentheaterfestival (voor jong talent), Wonderlijk Delfshaven (locatietheater in Delfshaven), en het ATFR! Hét Amateurtheaterfestival van Rotterdam!

HULP en ADVIES:
Een voorstelling maken is niet niks. Daarom helpen wij graag iedereen op weg met bijvoorbeeld financiëel of logistiek advies.

Festivals

TNR organiseert al jaren diverse festivals voor amateurtheaterliefhebbers.

Samenspraak

We organiseren meermaals per jaar netwerkmeetings voor spelers en makers onder de noemer Samenspraak

Workshops

TNR biedt meerdere workshops/masterclasses per jaar voor ambitieuze amateur. Deze zijn (bijna) gratis en vinden plaats door de hele stad. Bekijk alle TNR workshops in de agenda.

Voorstellingen

Een voorstelling maken is niet niks. Daarom helpen wij graag iedereen op weg met bijvoorbeeld financiëel of logistiek advies.

Samenwerken

Een netwerk kan niet bestaan zonder samenwerkingsverbanden. We zijn daarom altijd op zoek naar theaters, andersoortige speelplekken, theatermakers, docenten of (culturele) instellingen waar we 'iets' voor kunnen betekenen én andersom natuurlijk.

Ben jij geïnteresseerd om met ons samen te werken stuur dan een mail naar info@theaternetwerkrotterdam.nl.

Onze partners

  • TheaterRotterdam
  • Theater 't Kapelletje
  • Theater Babel Rotterdam
  • Cultuur Concreet
  • Theater Walhalla
  • Drijfzand Theaterproducties
  • Hit Me Productions
  • SKVR
  • P.S. Doet