Over ons

Wie zijn TheaterNetwerk Rotterdam?

TheaterNetwerk Rotterdam (TNR) is dé netwerkorganisatie voor amateurtheater. TNR wil amateurtheater versterken en blijven ontwikkelen. Het is een organisatie van en voor amateurtheatermakers en theaterliefhebbers, voor wie ‘theater’ een belangrijke vrijetijdsbesteding is. Variërend van spelers, gezelschappen, ad hoc initiatieven, regisseurs, theaterdocenten, technici en tekstschrijvers. Kortom: iedereen die theater ‘maakt’.

Bosse Beckers is de artistieke coördinator achter TNR en Anouk de Riet zorgt voor de zakelijke kant van de organisatie. Daarnaast heeft TNR een fanatiek bestuur, dat bestaat uit Elly Borst, Hans Pieter Stekelenburg, Janwillem van den Berg, Karin Lucas en Annemieke van Lieshout.

Wat doet TNR nou eigenlijk?

TNR is de spin in het web van (amateur) theater in Rotterdam. We verbinden spelers met spelers, makers met makers, theaters met theaters en alle andere versies van 't bovenstaande. Wil je dus iets doen binnen het amateurtheater? Contact ons!

NETWERK: We hebben een aardig groot netwerk en dat delen we graag met jullie! Daarom organiseren we meermaals per jaar netwerkmeetings voor spelers en makers.

WORKSHOPS: gedurende het jaar biedt TNR een aantal uitdagende workshops aan de ambitieuze amateurs! Deze (bijna gratis) workshops zijn ofwel verbonden aan een voorstelling van o.a. Luxor/TheaterRotterdam of vinden plaats tijdens één van de Workshopdagen.

FESTIVALS: Wie houdt er nu niet van festivals? Wij wel, daarom organiseren we er ook drie! Het MADE-Jongerentheaterfestival (voor jong talent), Wonderlijk Delfshaven (locatietheater in 't eeuwenoude stukkie west), en het ATFR! Hét Amateurtheaterfestival van Rotterdam!

HULP en ADVIES: Een voorstelling maken is, anders dan onze minister denkt, niet gratis. Daarom staan we graag iedereen bij die aanspraak wil maken op potjes, fondsen of subsidie-regelingen.

KORTOM: TNR is er voor de ambitieuze amateur! Voor de Ambitieuze Maker en voor de Ambitieuze organisator van Rotterdam en omstreken! Kom langs!

Wil je actief betrokken zijn bij TNR?

We zijn altijd op zoek naar meedenkers en meehelpers die zich voor ons willen inzetten in ruil voor een aantal supermooie podiumkaarten. De link hieronder opent een formulier waarmee je je gegevens op kunt sturen. Hiervoor is een Google-account nodig. Geen Google account? Mail ons via info@theaternetwerkrotterdam.nl.

Ik wil meedoen!

Samenwerken

Een netwerk kan niet bestaan zonder samenwerkingsverbanden. We zijn daarom altijd op zoek naar theaters, andersoortige speelplekken, theatermakers, docenten of (culturele) instellingen waar we 'iets' voor kunnen betekenen én andersom natuurlijk.

Ben jij geïnteresseerd om met ons samen te werken stuur dan een mail naar info@theaternetwerkrotterdam.nl.

Onze partners

  • TheaterRotterdam
  • Theater 't Kapelletje
  • Theater Babel Rotterdam
  • Cultuur Concreet
  • Theater Walhalla
  • Kade 40
  • Drijfzand Theaterproducties
  • Hit Me Productions
  • SKVR
  • P.S. Doet