Speelgroepen

Nieuwsgierig naar de verschillende (amateur)theatergroepen in Rotterdam? In dit overzicht vindt je een mooie selectie van theatergroepen in Rotterdam en omgeving.

Bovenstaande button opent het formulier in je mailprogramma.
Als dit niet werkt, neem dan contact met ons op.

AgJoh

Aantal spelers: 2

Locatie groep: Telemannstraat 9, Capelle a/d IJssel

E-mail: acteren@wensware.nl

AgJoh is een theaterduo dat samen al vele jaren acteerervaring op hun naam kunnen zetten. Hun stukken hebben vaak een diepere lading die je aan het denken zet. Dit echter zonder dat de humor ontbreekt. Contactpersonen: Agaath Visser en Johan van Wensen

D'aRThe de toneelmakers

Aantal spelers: wisselt

Website: darthe-10.jimdosite.com

E-mail: d.rossen@kpnplanet.nl

D'aRThe is afgeleid van Dim A. Rossen Theater. Dim Rossen is de oprichter van deze theatergroep. Hij produceert en regisseert onafhankelijk; stukken van Nederlandse auteurs met door hem geselecteerde spelers.

de Buren van Marlies

Aantal spelers: 10-15

Locatie groep: Rotterdam Centrum

Website: www.deburenvanmarlies.nl

E-mail: algemeen@deburenvanmarlies.nl

De Buren van Marlies maken geïmproviseerd theater op basis van suggesties uit het publiek en laten u kennis maken met karakters die u nooit eerder heeft gezien, op locaties die u nu nog niet kent, met grappen waar u nooit eerder om heeft gelachen en liederen die voor het eerst uw hart zullen veroveren.

Drijfzand

Locatie groep: Voorstraat 13, 3024 RS Rotterdam

Website: www.drijfzand.nl

E-mail: info@drijfzand.nl

Stichting Drijfzand Theaterproducties werd in 2000 opgericht door Gerard van Rijnstra en Edith Hazebroek. Sindsdien maken zij breed toegankelijke theaterproducties. Hun thuisbasis is het Zakkendragershuisje in historisch Delfshaven waar zij zowel repeteren als voorstellingen maken.

KRT

Aantal spelers: 15

Locatie groep: in 't Fundament / Rotterdam Noord

Website: www.kleinrotterdamstoneel.nl

E-mail: info@kleinrotterdamstoneel.nl

Klein Rotterdams Toneel is als een van de oudste toneelverenigingen te Rotterdam een levendige vereniging die vanaf 1931 jaarlijks voorstellingen heeft gemaakt. In de beginjaren soms wel vier stukken per jaar. Een enorme productiviteit. De laatste jaren kenmerken zich door elk jaar 1 grote productie en een kleinere gespeeld op festivals.

Novem

Aantal spelers: 5 vaste spelers

Website: www.novem62.nl

E-mail: dickzeeman@telfort.nl

In de beginperiode werden er vooral stukken gebracht van het moderne repertoire, zoals van Albee, Pinter en Ionesco, iets wat in die tijd zeer vooruitstrevend was. De laatste jaren heeft Novem veel werk gebracht van HannaH de Leeuwe.

Bovenstaande button opent het formulier in je mailprogramma.
Als dit niet werkt, neem dan contact met ons op.